כופתאות משמשים – מרילנקניידל Marillenknödel aus Kartoffelteig – זאת העונה!
מתכון מפתה במיוחד מתוך ספר המתכונים המסורתיים של משפחת ויקס 'מטבח וינאי' אותו הגישו במסעדה הוינאית של סבא גוסטב בתל ליטוינסקי.
המרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה עם קליפה, מבושלים; 60 גרם חמאה רכה; 2 ביצים; ½ כפית מלח; 300 גרם קמח; 2 כפיות סולת.
למילוי: משמשים שטופים ומגולענים; קוביות סוכר; 2 ליטרים מים לבישול הכופתאות.
להגשה: 100 גרם חמאה; 1 כוס פירורי לחם; סוכר לפיזור
אופן ההכנה: מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם בקערה גדולה עד שאין גושים. מוסיפים חמאה , סוכר, ביצים, קמח סולת ומלח.
מערבבים עד שנוצר בצק אחיד, (המרקם של הבצק דביק), מכסים ומניחים במקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר, ואם הבצק מאד דביק, מוסיפים 50 גרם קמח. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ בערך.
חותכים לריבועים של 6×6 בערך (קצת יותר גדול מהמשמש). לוקחים משמש (את שני החצאים) ובמקום הגלעין שמים קוביית סוכר.
סוגרים, מקמחים ידיים, ועוטפים בריבוע בצק עד שכל המשמש מכוסה. מכינים כך את כל המשמשים, עד גמר הבצק.
מרתיחים בסיר גדול מים. כשהמים רותחים מכניסים בעדינות את הכופתאות. מחכים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 10 דקות (הכופתאות צריכות לצוף ואז מבשלים עוד 5 דקות). מוציאים בכף מחוררת את הכופתאות, מסננים מהמים.
במחבת ממיסים חמאה, מוסיפים פירורי לחם ומטגנים דקה עד שהפירורים מתחילים להזהיב. מכניסים את המשמשים למחבת ומניעים אותו, עד שכל הכופתאות מצופות בפירורים.
מסירים מהאש, מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים סוכר מעל. אם מכינים שלא בעונת המשמשים, משתמשים במשמשים משומרים, מסוננים ומנוגבים.
————————-
תמר ויקס לרר הוציאה ספר מתכונים של המטבח הוינאי. סבה גוסטב, שהגיע מוינה, עבד כטבח הצבא הבריטי ובקום המדינה פתח מסעדה מסורתית וינאית בתל ליטוינסקי. לימים הצטרף גם בנו, אביה. המשפחה ממשיכה להכין את המתכונים והמאכלים המסורתיים של משפחת היינץ, ותמר תרגמה ואיגדה אותם לספר תרבותי מוקפד של המטבח הוינאי, העדין בטעמיו וייחודי באיכותו, ובו 110 מתכונים ותמונות של האוכל הביתי המנחם. בספר יש גם פרק על התרבות הוינאית שניסו לשמר בארץ, על המנהגים, השירים, והדקלומים שמוכרים לכל יקה מכובד.
לאתר הספר לחצו כאן או על התמונה www.wienerkuche.com
האם אפשר לקבל מתכון של עוגת "בינן שטיש" עוקץ הדבורה.
חפשתי בהרבה ספרים, קונדיטוריות, אבל, עוגה וינאית אמיתית כפי שהכינה דודתי לא מצאתי
הניה יקרה
אחפש את המתכון האותנטי וארשום אות ואצלי בדף של ספרי "מטבח וינאי"
את מוזמנת לעשות "לייק" לדף ולצפות בו ובעוד מתכונים
תודה
תמר
הלינק לדף https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%90%D7%99-Wiener-Kuche/191746680890251
הניה יקרה, כמובן
ושם המשפחה הוא ויקס WIX ולא היינץ
היום אפרסם בדף של ספרי "מטבח וינאי" בפייסבוק את המתכון לביננשטיק
מתכון וינאי אותנטי שנוסה על ידי וזכה להמון מחמאות
הקישור לדף: https://www.facebook.com/pages/%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97-%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%90%D7%99-Wiener-Kuche/191746680890251?fref=ts