זמן הדלעת – 50 גוונים של זהוב-כתום
ברפואה הסינית הדלעת בעלת אנרגיה נייטרלית וטעמה מתוק. כיוונה האנרגטי מופנה כלפי מעלה – הדלעת מטפלת בבעיות של דרכי הנשימה העליונות. היא מומלצת לאסטמה, לברונכיט, לשיעול, לבצקת ולמצבי ליחה. הדלעת מחזקת את הלבלב ומווסתת סוכר בדם. מחזקת את הטחול והקיבה, טובה לתסמונת העייפות הכרונית, למחלת הנשיקה, לצליאק, להיפותירואידיזם ולסוכרת.
מזהיבים במעט שמן זית 20-10 פרוסות של כרישה, ומוסיפים: 1 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות, 2-1 תפו"א בינוניים חתוכים לקוביות קטנות, 3-2 עגבניות קלופות וללא הגרעינים. מוסיפים 5 כוסות מים, מלח ומעט פלפל שחור. מומלץ להוסיף אגוז מוסקט או את התערובת "חמשת התבלינים": קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר, זרעי שומר ואניס. מבשלים עד שהדלעת ותפו"א רכים, כ-25 דקות. טוחנים במוט טחינה או במעבד מזון. מוסיפים 1/2 – 1 גביע שמנת מתוקה. או שמוותרים בשם הדיאטה. ואז בעת ההגשה ניתן להוסיף יוגורט.
דלעת עם צימוקים וחמשת התבלינים
מבשלים במים 1/2-1 ק"ג דלעת קלופה חתוכה לקוביות קטנות. לאחר שהתרככה שופכים את כל-כל המים ומרסקים כמו פירה תפו"א.
מוסיפים קמצוץ מתערובת "חמשת התבלינים"שלעיל. מוסיפים 1/2 כוס צימוקים. אפשר גם מעט דבש או סילאן תמרים.
דלעת ערמונים במילוי: גבינה, סלמון או בטטה
אופים את הדלועים שלמים בתנור כ-25-20 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות.
אחרי שקצת מתקררת, חוצים את הדלעת, מוציאים את הגרעינים ומורחים במעט שמן זית.
למילוי: 1. תערובת של גבינה לבנה 5% עם קורנית, פלפל שחור ומעל פרמזן משובחת מגוררת. מחזירים לתנור ל-5 דקות בלבד להתכת הפרמזן. 2. מכינים סלמון בגריל, אני מטבלת במיץ לימון/מנדרינות/רוטב סויה ותמיד מלח גס ליצירת פריכות. חותכים לחתיכות גסות, מכניסים לגומת הדלעת ומוסיפים אגוזים סינים. 3. אופים בטטה בתנור, חותכים לקוביות וקצת משחימים בגריל או במחבת. מכניסים לגומת הדלעת ובוזקים גרעיני דלעת ירוקים למעלה.