פולי סויה אורגנית – מרק זך לצמחונים וטבעונים – יחי הסויה!
מבין כל הקטניות הסויה היא הקרובה ביותר לחלבון מן החי. פולי סויה אורגנית נמכרים בחנויות טבע בשקית של 1/2 ק"ג. יש לברור מעט את הסויה כדי להוציא פולים כהים או שבורים. לרוב הסויה יפה ומעולם לא מצאתי בה חרקים.
לשילוב הסויה בארוחות שלנו שימו לב לשלושה דברים :
1. את פולי הסויה יש להשרות 16 שעות, חלקן במקרר. ניתן להוסיף למי ההשריה 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה.
2. את הסויה יש לבשל הרבה זמן, ואם לא השרינו את הסויה עם אבקת סודה לשתייה – ניתן ובריא להוסיף קורט אבקת סודה לשתייה כדי לזרז את הריכוך.
3. הסויה צריכה להתבשל בסיר גדול עם הרבה הרבה מים. כדי שניתן יהיה לאסוף ולהוציא את הקצף עם הקליפות שנפרדות מהפולים בזמן הבישול, על ידי תרווד מחורר.
בגלל כל אלה כדאי לבשל 1/2 ק"ג סויה, לחלק את הכמות לכוסות, ואז לבשל בצורות שונות. את השאר אפשר להקפיא מחולק למנות לבישול.
מרק זך מפולי סויה
החומרים – 3-2 כוסות פולי סויה מבושלים עם מי הבישול, בצל קטן, גזר או שניים, מלח ופלפל
א. מזהיבים בתחתית סיר הבישול בצל בינוני בשמן טיגון (קנולה או סויה).
ב. מוסיפים לבצל בסיר 3-2 כוסות מן הסויה שבישלנו מראש, עם המים שבושלו.
ג. מוסיפים 3-2 גזרים קצוצים לקוביות. מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
ד. ניתן להוסיף ירקות לפי הטעם: גבעולי סלרי קצוצים, שורשים, קולרבי קצוץ לקוביות, קישוא, פטרוזיליה או כוסברא – הכול לפי הטעם.
ה. מבשלים כחצי שעה, עד שהטעמים מתמזגים. יש המוסיפים מעט כמון. בתיאבון!
לחצו כאן או על התמונה להסבר של הדיאטנית אורית אופיר