הסופגנייה – קלאסי וקל, מפנקסו של השף קונדיטור ענר צלאל
לא גימיק, לא טרפלס שוקולד, לא סופגניית פרלין, לא דונאטס צבעונית, לא לטבילה עצמית ולא סופגניית-בריוש – רק סופגנייה! עם כמיהה לריבה טובה באמצע – קלאסיקה בטעם של פעם.
המצרכים: לכ-25 סופגניות
- 500 גרם קמח שטיבל 2
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית מלח
- 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
- 4 ביצים
- 100 גרם חלב או מים
- 2 כפות ברנדי
- 100 גרם חמאה / מרגרינה
- שמן לטיגון
- אבקת סוכר
- ריבה או כל מילוי אחר.
אופן ההכנה:
- שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים במיקסר ומערבבים כ–10 שניות. מוסיפים את הביצים, המים והברנדי ולשים.
- לאחר שהבצק חצי אלסטי (כ-5 דקות לישה במהירות 1), מוסיפים את החמאה ומגבירים למהירות 2 עד שמקבלים בצק רך, מבריק ואלסטי.
- מתפיחים לילה במקרר עטוף בניילון.
- מחלקים ליחידות במשקל 40 גרם כל אחת. מגלגלים לכדורים ומסדרים להתפחה על מגש עם נייר אפייה מוברש בשמן.
- מניחים להתפחה במקום חמים כשקית ניילון מכסה עד שהסופגניות כמעט יכפילו את נפחן.
- מחממים שמן ל – 160 מעלות C. הופכים את הסופגניות בזהירות לתוך השמן (אחת–אחת) ומטגנים כ-3-2 דקות מכל צד עד שמוכן.
- ממלאים בריבת תות קלאסית (או בכל ריבה אחרת).
- לאחר המילוי בוזקים הרבה אבקת סוכר.
חג שמח!