להגיע לצדק, וזאת לא מיתולוגיה
החללית ג'וּנו, ששיגרה סוכנות החלל האמריקאית נאס״א, תגיע בארבעה ביולי לכוכב הלכת צדק [הוא יופיטר] - הגדול במערכת השמש שלנו והעשוי כולו גז – ותיכנס למסלול סביבו. בדרכה אליו עברה החללית ג'וּנו יותר משני מיליארד קילומטרים במשך כחמש שנים. בכך מתחילה משימתה של החללית: אחרי שתבצע כמה תמרונים מורכבים תיכנס החללית למסלול ייחודי שיאפשר לה להתקרב עד כ-4,000 קילומטר מעל לפסגות העננים של כוכב הלכת, קרוב יותר מכל חללית אחרת שהגיעה בעבר לצדק. לחצו כאן או על התמונה לסרטון
"כאשר ג'ונו תיכנס למסלול", אומר ד"ר יוחאי כספי ממכון ויצמן למדע, "נוכל לבחון לראשונה את הזרימה שמתחת לעננים הסמיכים שמכסים את צדק". ד"ר כספי ושותפו, ד"ר אלי גלנטי, יימצאו בחדר הפיקוד והבקרה של החללית בפסדינה, קליפורניה, יחד עם מדענים ומהנדסים נוספים שיעקבו אחר החללית שתיכנס למסלול המתוכנן ותתחיל לשלוח נתונים.
המדענים וחבריהם מקווים שג'ונו תאפשר לענות על השאלה עד כמה עמוקים זרמי הסילון החזקים המאפיינים את שכבת העננים של צדק. אלה זרמי גז שנראים כמו פסים מסודרים על פני השטח החיצוניים של צדק, ומאחר שלצדק אין קרקע מוצקה, הם עשויים להתקיים עד לעומק רב מאוד. המדענים מקווים לגלות למשל, אם השכבות החיצוניות מסתובבות בתיאום עם השכבות הפנימיות, ואם יש לכוכב הלכת גלעין פנימי מוצק – מה שעשוי לתרום להבנת היווצרותם של כוכבי לכת. ד"ר כספי וחברי קבוצת המחקר שהוא עומד בראשה ישתמשו בנתוני מדידות הכבידה שתבצע ג'ונו כדי "לחשב לאחור" את תבניות הרוחות שיצרו אותם.
צופים שנתוני הכבידה מהחללית ג׳ונו יהיו מדויקים יחסית ויסייעו להבין מה באמת קורה מתחת לעננים אשר מכסים את כוכב הלכת הענק צדק.