"תמיד יש מישהו בבית" [אפרת מישורי] תערוכת איורים בהשראת שירה
התערוכה נסגרה מוצגת במוזיאון הכט , אוניברסיטת חיפה, הר הכרמל. עד נובמבר 2016, טל' 04-8240308 שעות פתיחה: א, ב, ד, ה 10:00 – 16:00 || ג 10:00 – 19:00 || שישי 10:00 – 13:00 || שבת 10:00- 14:00 הכניסה חופשית
סטודנטים לאיור שנה ג' מהמחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצו חיפה יצרו איורים בהשראת טקסטים של משוררים בני זמננו לנושא 'בית'. זאת במסגרת שיתוף פעולה עם המחלקות לאמנות וספרות של אוניברסיטת חיפה. הסטודנטים עבדו על טקסטים של משוררי הדור החדש מתוך השירה הישראלית הרחבה, המגוונת והעכשווית.
מטרת הפרויקט הייתה לתרגם את הטקסט לדימוי חזותי תוך פיתוח שפת איור אישית. הנחתה דנה שמיר, בלווי גב' שרון פוליאקין וגב' סיגל בן-יאיר מאוניברסיטת חיפה. לקראת הפרויקט ערכו הסטודנטים מחקר קטן על היוצרים ומקורותיהם. מאחר שהנושא הכללי הוא ' בית', ורבים מהמשוררים הם ערבים-פלסטינים, או ישראלים, שאלת הזהות הפכה למפתח בפיענוח הטקסט שלעיתים היה מעט מורכב יותר.
דנה שמיר, מנחת הפרויקט:
"עבודה על שירה שונה מאוד מעבודה על פרוזה. לכן מיעוט הטקסט, הסידור שלו, מבנה השורות, שבירתן, סימני הפיסוק, חיבורי מילים, שבירתן של מילים והמצאתן – היוו כולם ' רמזים' מעין ' גלגלי הצלה' חיוניים שבהם נאחזו הסטודנטים לשם הגדרת התגובה שלהם-עצמם, וזיקוקה לצורך הבנתה.
בפרויקט מסוג זה, הרבה יותר מאשר באיור לטקסטים בעלי אופי סיפורי או טקסטים פופולריים, נבחנת מידת הקשב הפנימי, האמפטיה וההזדהות עם הכותב. גם אם שניהם, הכותב והמאייר, אינם דוברים אותה שפה רגשית, הרי ההבנה את שפתו של היוצר האחר, במדיה כה שונה, בחוויה אישית כה שונה, יש בה כדי להצית ולהאיר את יצירתם של שני הצדדים.
והתוצאות – מגוונות ומרתקות. בחלקן נוצרת התחושה כי שני היוצרים שרים את אותן המילים ובחלקן, עולה תחושה כי הנעימה משותפת, אך המלל שונה.
בהתבוננות בפרויקט הנפלא הזה, כאילו נכנסנו בשעריו של חלל, שבו נמצאים זוגות זוגות של אמנים הלוחשים בשקט מילים, משפטים, קווים ודימויים, האחד לשני".
——————–
מאיירים: אורבך איה , אלעד תומר, בליקוב פולינה, בן אלי זוהר, בן ארי רז, בצראוי משה, ברמן יסמין, גולאברי שירן, גור תהל, מדרדרוט שירן, סלימאן מלודי, ספיר שירן, עזרא מור, פיינר בילי, פליטי יעל, צימבלוק ג׳יי, קמחי ערן, קרישטל שיר, רייס ג׳ני, רוזנשיין ענת, שובייב אורנה, שחר תומי, שפיץ שרון, תמיר מעין
משוררים: אבו ענאם סעד , אבו שמיס איאת, אגבריה איימן, אפפל שולמית, אקשוטי עדן, ארד רועי צ׳יקי, בטחיש ראג׳י, בן יאיר סיגל, דהן רון , דסוקי כיפאח, הדס ערן, זוהר מיטל, חכימי תהילה, חסן רועי, חתוכה שלומי, כהן אלפרד, לוין ענת, מישורי אפרת, מרדכי שחר מריו, נויין ואן, סדן חיה, פרוש תהל , צלגוב ערן, רבאח נאצר