סלט סלק טרי וקולרבי – להקלה במעמד הסטייקים ביום העצמאות ואחריו
סלט סלק טרי וקולרבי מזכיר את הקיבוץ כשהיה עדיין שיתופי, ולכל חברה היה תפקיד קבוע וידוע מראש לקראת החגים, גם אם "סדרן העבודה" לא פנה אליה. בימים ההם – סלק היה מילה נרדפת לבורשט ובעברית חמיצה – סוג של מרק אדום-סגול עם כרוב ושאר ירקות.
בעידן מאכלי הבריאות נפלאות הסלק נשמעות למרחוק גם כמבושל ועוד יותר כטרי. השיא הוא במיץ מסלק טרי עם תפוח או שניים וכמה עלי סלרי – לטעם השדה שיש לזה מתרגלים, וכדאי להאמין שזאת סגולה לבריאות ולאריכות ימים. לאחרונה מככב על שולחננו סלט סלק טרי בתוספת קולרבי שמשמש כסופג הטעמים והצבעים שמסביבו. נסו לצד הסטייקים ביום העצמאות.
החומרים:
4 ראשי סלק טריים ו-2 ראשי קולרבי בינוניים
חמוציות או צימוקים, עלי נענע וכוסברא
שמן זית, סילאן, חומץ בלסמי ומיץ טבעי
מעט צנוברים קלויים, מלח ופלפל
לחתוך את הסלק והקולרבי לקוביות קטנות או בצורת צ'יפס דק, לערבב יחד
להוסיף חמוציות או צימוקים שחורים שנשטפו במים רותחים
לטבל בכף שמן זית, כף סילאן טבעי, כף חומץ בלסמי ו-3 כפות מיץ תפוזים או רימונים
להוסיף עלי נענע, עלי כוסברא – לפי הטעם, מלח, פלפל שחור
לקלות במחבת כף גדושה צנוברים ולפזר למעלהעל צבע הסלק לחצו כאן