סגולות בריאותיות באכילת תמרים – אכלו תמרים מסוג מג'הול וחלאווי
פרופ' מיקי אבירם מהפקולטה לרפואה של הטכניון מספר על מחקר ראשון מסוגו שנעשה בנבדקים בריאים. מה נמצא במחקר? הנה לפניכם:
אכילת 100 גרם תמרים ליום במשך חודש לא גרמה לעלייה במשקל או לעלייה ברמת הסוכר בדם;
לא הייתה השפעה מזיקה על רמות הכולסטרול בדם;
אכילת תמרים הפחיתה את רמת השומנים בדם [טריגליצרידים];
בתמר נמצאו נוגדי חמצון ייחודיים שמסייעים בהפחתת סיכון למחלות לב ולשבץ מוחין;
כלומר, חלה ירידה ברמת החמצון של השומנים בדם.