סלט מרנין ליום חמסין – בתוספת נבטי חמניות
נבטי חמניות הם תוספת בריאה וטעימה לכל סלט ואף למוקפץ בסגנון סיני, הודות לקשר האגוזי שיש להם. הם מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 6, עשירים בוויטמין E ,D וקומפלקס B, בחומצה פולית וחומצה פנטוטנית להקלה במתח. הם גם מכילים סידן מן הצומח כמובן ומינרלים חיוניים. אפילו לא צריך אומץ כדי להוסיפם לסלט, שהרי הם אלה שהונבטו מגרעיני החמניות שהישראלים אוהבים לפצח מול משחק כדורגל כאילו לא היו תוכים בעולם.
אז הנה המתכון שלפי המלצת המְגַדֵל: לחתוך כ- 1/2 כרוב לרצועות דקות, להוסיף 1/2 – 1 כוס גרעיני רימון בעונה, או להוסיף סלק אחד חי מגורר גס, או 2 גזרים מגוררים גס. להכין רוטב חמוץ מתוק או זה שלהלן: כף דבש, מיץ מלימון אחד, כף שמן זית, קורט מלח, פלפל שחור גרוס – ולערבב. למזוג על סלט הכרוב ומעל לפזר 1/2 כוס נבטי חמניות שהוסרו מן הגבעול. אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים גס.
רק בריאות והנאה קרירה!