עוגת דבש ותבלינים – שדרוג לחם הדבש של ג'וליה צ'יילד French Spice Cake
בדיוק לפני עשר שנים (2004) הלכה לעולמה מלכת הבישול הצרפתי בארצות הברית – ג'וליה צ'יילד - השפית שהכניסה את סודות המטבח הצרפתי לכל בית בארה"ב על ידי הופעותיה הפשוטות בטלוויזיה. ג'וליה כתבה ספרים רבים על בישול ואפייה, הקפידה לפרט כל מתכון בפרטי פרטים, וכתבה את האוטוביוגרפיה הראשונה "My Life in France".
בבוקר אחד בשנת 2002 החלה גם ג'ולי פאוול, בחורה צעירה שגרה בקווינס ניו יורק, לכתוב בלוג על קורותיה העגומים כעובדת שירות במרכז התמיכה בנפגעי ה-11 בספטמבר. כדי להתאושש מאפרוריות החיים החליטה ג'ולי לנסות ולאפות את כל 524 המתכונים של ג'וליה במשך 356 ימים.
זאת בדיוק נקודת המפגש בין שתיהן: סרט דרמה קומי משנת 2009 שביימה נורה אפרון Julie & Julia בכיכובן של מריל סטריפ ואיימי אדמס. וכאן גם אנחנו נכנסים לתמונה בישראל: מתגלגלים מצחוק משיתוף הפעולה הווירטואלי בין שתי הג'וליות – זוכרים?
לג'וליה צ'יילד היה מתכון נחמד ללחם דבש-תבלינים French Spice Cake ובצרפתית Pain d'epices. הוספנו למתכון 3 ביצים ו-¾ כוס שמן, וקיבלנו עוגת דבש-תבלינים עשירה.
והרי המתכון המשודרג:
3 ביצים מופרדות, ¾ כוס שמן, ¼1 כוסות דבש, 1 כוס סוכר חום, 1 כוס מים רותחים, 1 כף אבקת אפייה, קורט מלח, ½3 כוסות קמח לבן+מלא, ½ כוס שקדים טחונים, 1 כפית תמצית שקדים, ¼ כוס רום כהה.
½ כפית מכל אחד: קינמון, ציפורן, ג'ינג'ר ואגוז מוסקט, ¼ כפית פלפל לבן – אופציונאלי, 2 כפיות גרידת לימון אן תפוז, 1 כוס משמש מיובש קצוץ, ½ כוס צימוקים בהירים.
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-c1500. להבריש בחמאה תבנית קפיצית מס' 26 או 3 תבניות מלבניות. לערבב את 3 החלמונים עם הסוכר, השמן, הדבש ומחצית מכמות הקמח. בהדרגה להוסיף את המים ושאר הקמח והתבלינים, להמשיך לערבב. להקציף את החלבונים, לקפל בעדינות עם שאר החומרים ולערבב.
לאפות כשעה באמצע התנור. העוגה תופחת ומוכנה כשהיא נפרדת מן הדפנות. מומלץ לתת לעוגה להתקרר כשעתיים ואז לעטוף אותה בניילון נצמד ושוב לתת לה להמתין יום במקרר! או לשמרה חודש בפריזר.