סלט ואורז לארוחת ערב ראש השנה: "תבשילים וחלומות – מרגישים בבית"
סלט סלרי חמוציות ובוטנים
המרכיבים: סלרי עלים שלם גבעולים ועלים (כ – 11 גבעולים עם העלים), כוס וחצי חמוציות מיובשות מסוכרות, כוס בוטנים קלויים, 3 כפות רוטב סויה תבלון, 3 כפות רוטב טריאקי, 2 כפות שמן.
הוראות הכנה:
1. שוטפים את גבעולי הסלרי היטב, מפרידים מהעלים ופורסים לפרוסות דקות בעזרת מנדולינה ומעבירים לקערה. (אם אין מנדולינה פורסים דק בעזרת סכין חדה)
2. קוצצים דק את עלי הסלרי ומוסיפים לקערה.
3. מקלפים את הקליפות מהבוטנים, חוצים אותם ל – 2 ומוסיפים לקערה. מוסיפים כוס וחצי חמוציות ומערבבים.
4. מוסיפים 3 כפות רוטב טריאקי, 3 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן ומערבבים. 5. משאירים למנוחה של 10 דקות לפחות לספיגת הטעמים ומגישים.
אורז חגיגי לראש השנה
המרכיבים: 3 כוסות אורז בסמטי חצי כוס צימוקים בהירים חצי כוס יין לבן (אם אין אפשר לוותר ולהוסיף במקום היין חצי כוס מים רותחים) 3 בצלים גדולים כף שטוחה מלח 2 כפות סוכר חום כפית שטוחה קינמון רבע כפית כורכום 3 כפות שמן 4 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
1. מקלפים 3 בצלים גדולים, חוצים לשניים ופורסים כל חצי בצל לחצאי טבעות דקות.
2. בסיר רחב על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן כ – 2 דקות. כשהשמן חם מכניסים לסיר את חצאי טבעות הבצל ומטגנים כ – 2 דקות עד שהבצל נעשה שקוף.
3. מוסיפים כוס חמוציות, חצי כוס צימוקים בהירים ומערבבים. מוסיפים 3 כוסות אורז ביסמטי (לא שוטפים את האורז רק בוררים), כפית קינמון, כף שטוחה מלח, 2 כפות סוכר חום, רבע כפית כורכום ומערבבים. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים וחצי כוס יין לבן. (אם אין אפשר לוותר ולהוסיף במקום היין חצי כוס מים רותחים) מערבבים, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים 25 דקות. לאחר 25 דקות מכבים להבה, פותחים מכסה 5 דקות אחרי שמכבים להבה.
——
שפרה נחום מפתחת מתכונים באתר האוכל "תבשילים וחלומות – מרגישים בבית" היכנסו לקישור: http://www.tavshilim.co.il/