עוגת הגבינה האולטימטיבית של כל חברות הקיבוץ, כשהיה שיתופי במלוא מובן המילה
עוגת גבינה לבנה עם פס כהה למטה הוכנה בקיבוץ כל שנה על ידי כל 'חברה' לכבוד חג הביכורים. היא הוגשה למשפחה ולידידים שישבו על הדשא על יד חדר האוכל, על שמיכת פיקה משובצת משבצות בולטות באמת ולא רק מצוירות כבולטות. כל זה אחרי תהלוכה חקלאית רבתי שנערכה מהשער של הקיבוץ עד חדר האוכל כשבראשה מניין התינוקות שנולדו באותה שנה.
כל החברות השתמשו בדיוק באותם החומרים ובאותו המתכון, כלומר באותו "אופן ההכנה". אף על פי כן יכלו 'החברות' להתחרות למי העוגה היפה, הגבוהה והטעימה יותר. ומניין אותו המתכון? מן השיתופי. כלומר, בימים ההם, ולא בזמן הזה, היה מאחורי חדר האוכל 'מחסן' או מרכולית שבהם ניתן היה פשוט לקחת הביתה, מבלי לשלם ומבלי 'לרשום', חומרי יסוד. למשל, גבינה שמנה, מרגרינה, שמן סויה, ביצים, קמח, סוכר, תמצית וניל, מלח, אבקת אפייה או שמרים. אולי גם פודינג וניל במשקל ושמנת מתוקה בשקית. לכן כולן עשו אותה עוגה. ושום חברה לא חששה שהעוגה שלה תדמה לעוגת שכנתה.
והרי המתכון: לבצק הפירורים: 3 כוסות גדושות קמח, 200 ג' מרגרינה או 1/3 כוס שמן, 2 ביצים, 1/3 כוס סוכר, 1/2-1/3 כוס מים, גרידת לימון או תפוז מן העץ שבחצר, קורט מלח. ללוש היטב, אפשר גם במערבל. מצננים במקרר. מן הכמות מכינים 2 עלים. אופים כ-12 דקות ב-c1750, עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים ומצננים מעט. מפוררים לפירורים ומשטחים מחצית מהכמות בתבנית עגולה. אפשר להרטיב מעט במיץ או יין.
למילוי הגבינה: 500 ג' גבינה שמנה – לפחות 9%, 1 כוס שמנת בטעם של פעם, 4 כפות סוכר, מעט דבש, 3 ביצים שלמות מוקצפות ביד. לערבב היטב ולמזוג על פירורי הבצק שבתבנית. אופים ב-1600 כ-25 דקות. מצננים ומעבירים לשעה-שעתיים למקרר. אפשר לקשט – בפירורי שוקולד, בפרי מתוך ריבה ביתית, בקליפות דקיקות של תפוזים או לימונים מסוכרים. מרהיב עין וטעים לחך, חג שמח!