קנלוני במילוי טופו ומנגולד – לא לטבעונים בלבד
במסגרת הימנעות ממוצרי חלב והחלפתם בחלבון וסידן מן הצומח, אורי שביט מציעה מתכון קל להכנה.
החומרים ל-15-20 גלילי קנלוני: 1 חבילה (250 גרם) קנלוני יבש
למילוי: 1 צרור מנגולד (אפשר להחליף בתרד) - 1 חבילה (300 גרם) טופו, מפורר - 1 בצל קצוץ - 3 שיני שום קצוצות - 1 כוס אגוזי מלך קצוצים – מלח ים, פלפל שחור גרוס - שמן זית
לרוטב: 1 קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות – 1 בצל קצוץ - 1 כפית סוכר חום בהיר - 1/3 כוס מים - 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה - מלח ים - פלפל שחור גרוס - שמן זית
אפשר: פירורי לחם, שמרי בירה
אופן ההכנה: שוטפים את המנגולד, מפרידים את העלים מהגבעולים וקוצצים את שניהם.
+ מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת רחבה ומאדים בו בצל ושום במשך כ-5 דקות, לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד (בלי הגבעולים) ומאדים 5 דקות נוספות.
+ שומרים בצד 3/4 כוס טופו מפורר. את יתרת הטופו מוסיפים למנגולד, מערבבים ומבשלים יחד 5 דקות נוספות. מסירים מהאש, מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים אגוזים ומערבבים. מניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
+ מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב. מאדים בצל ואת גבעולי המנגולד כ-5 דקות, עד לריכוך. מוסיפים עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה, סוכר, מלח, פלפל ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות, לצמצום ולהסמכה.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ ממלאים את הקנלוני: מכניסים את המילוי לתוך הגלילים (בעדינות, רצוי בעזרת האצבעות) ודוחסים כדי למלא אותם לחלוטין.
+ יוצקים מעט מהרוטב על תחתית של תבנית פיירקס, כך שיכסה את כולה. את הקנלוני הממולאים מניחים על הרוטב שבתבנית.
+ יוצקים את יתרת הרוטב על הקנלוני כך שיכסה אותם לחלוטין. מפזרים מעל את הטופו המפורר שנשמר בצד. אם רוצים מפזרים גם פירורי לחם ושמרי בירה.
+ אופים כ-30 דקות, עד שהקנלוני מבושלים והרוטב משחים מעט.
———————–
ראו את הכתבה לשבועות של אורית אופיר: החג הזה תאכלו ירוק ולא חלב לבן וגם: https://www.facebook.com/orit.ofir.5
אוֹרי שביט מבשלת את האתר הטבעוני הכי טעים ברשת טבעוניות נהנות יותר ובו המון מתכונים טבעוניים נפלאים http://vegansontop.co.il/