המצב בִּיש? אִכלוּ בָּננה לעידוד בְּיום מדאיג
הבננה היא פרי קסום לגילנו וגם לספורטאים… היא מלכת האנרגיה ומעלה את מצב הרוח בן-רגע.
יש בה הכול כדי להרגיש הרבה יותר טוב, לשיפור מצב הרוח, להרגעת העצבים המתוחים בימים אלה, ואפשר לעשות ממנה עוגת בננות פיקנטית. אלה הדברים הבולטים בתכולת הבננה:
שלושה סוגי סוכר טבעיים – סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז – שעם הסיבים התזונתיים שבפרי מעניקים אנרגיה מידית ויציבה;
אשלגן בכמות גדולה – מפחית את לחץ הדם;
חלבון טריפטופן שהופך בגוף לסרוטונין ועוזר לשינה טובה;
B6 לאיזון רמת הסוכר ולהרגעה כללית; ברזל –למניעת אנמיה;
פי כמה פחמימות, זרחן, ויטמין A וברזל ושאר וויטמינים ומינרלים שנחוצים לנו.
אם הבננה הבשילה יותר מדי וכבר יש עליה נקודת חומות אך בפנים היא עדיין לבנה – עשו ממנה עוגת בננות מגוונת – בתוספת קינמון, אגוז מוסקט ואגוזי מלך.
החומרים:
1 כוס שמן; 2/3 כוס סוכר; 3 ביצים; 1כוס קמח לבן, 1 כוס קמח מלא, 1/2 כוס קוואקר גס; 2 כפיות אבקת אפייה; 1 כפית קינמון; אגוז מוסקט מגורר; 3 כפות גרעיני דלעת ירוקים; 2 כפות חמוציות שלמות; 3 בננות בשלות מאוד חתוכות או מעוכות מעט; קורט מלח.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי העוגה יחד: הקמח, הבננות, השמן, הביצים, הסוכר, אבקת האפייה וקורט מלח. לבחוש ביד או במעבד מזון אטי, ולהוסיף בערבוב עדין ביד את הגרעינים, החמוציות ובסוף את הקוואקר. רצוי לא להגזים בבחישה.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
מעבירים ל-2 תבניות משומנות ואופים עד להזהבה (קיסם שננעץ יוצא יבש) כ-40-45 דקות.
אפשר להוסיף מעל סירופ מייפל או סילן תמרים ללא תוספת סוכר.