כמה עולה לנו סל מזון בריא? מרכז טאוב
מהם המרכיבים של סל מזון בריא? ומה עלותו לצרכן?
מחקר חדש של מרכז טאוב מגדיר את המרכיבים של סל המזון הבריא ואת עלותו לצרכן. הוא גם בודק אם משקי בית ברמות הכנסה שונות אכן צורכים את סל המזון הבריא.
הנה הממצאים המרכזיים:
• העלות החודשית של סל מזון בריא היא כ-844 שקלים למבוגר וכ-737 שקלים לילד.
• המרכיב היקר ביותר בסל מזון בריא עבור מבוגר הוא "חלבון מן החי וקטניות", שחלקו בעלות הסל הבריא עומד על כ-40%. לעומת זאת, המרכיב הזול ביותר – השומן – הוא כ-4% בלבד מעלות הסל הבריא.
• דווקא במשקי הבית שרמת הכנסתם היא הנמוכה ביותר, ההוצאה החודשית הממוצעת לסל המזון המומלץ, גבוהה יותר – בגלל מספר הנפשות – ככל שרמת ההכנסה הממוצעת למשפחה יורדת, מספר הנפשות הממוצע במשק הבית גדל.
• שיעור ההוצאה הממוצעת הדרושה למימון סל מזון בריא למשק בית בחמישון התחתון גבוה פי 6.6 מהחמישון העליון (כ-44% לעומת כ-7%, בהתאמה).
• משקי בית בשלושה חמישוני ההכנסה הנמוכים ביותר, אינם צורכים בפועל את סל המזון הבריא. זאת מטעמי העדפה או מכיוון שהכנסתם לא מספיקה לרכישת הסל המומלץ. להמשך קריאה לחצו כאן
—————
מחקר חדש של מרכז טאוב שכתבו החוקרים פרופ' דב צ'רניחובסקי, יו"ר תכנית הבריאות במרכז טאוב ויו"ר המועצה לביטחון תזונתי, ג'נטה אזרייבה, בן אריון, רבקה גולדשמיט, אבידור גינסברג ורן מילמן.