השמים מתמעטים על יד גורדי השחקים – מהשיכון הציבורי ועד המגדל ברוטשילד

אולי תאהבו גם...

תגובה אחת

  1. מאת מיכל שיש:

    הבנייה העתידית היא שילוב מבחינה משמעותית סוציאלית ואדריכליתגם גם יחד:
    מאחר וריבויה הטבעי של האוכלוסייה מכתיב קצב בנייה שיענה על צרכיה, ומאחר ושטח הקרקע מתייקר ועולה, שילוב קטלני של צורך בבניית גורדי שחקים, שיגרמו לנו לשינוי טוטאלי בנוף, ביכולת להנות משמים פרושים ומשמש מזריחה עד שקיעה, ולתגובת שרשת של צריכה רבה יותר של אנרגיה ממקורות חלופיים ויקרים, של עלייה בצפיפות האוכלוסיה…וכו וכו.
    מה שמטריד הרבה יותר, היא תגובות השרשרת הסוציאליות שתלווינה לתהליך הזה. אנשים בתוך קוביות המגורים הללו ינהלו כנראה חיי תקשורת אינטראקטיבית באמצעות מחשבים וכו…. ואין לדעת מה מחכה בהמשכו של תהליך זה ליכולת האנושית ליצור קשרים של פנים אל פנים…להיות מחובר אל הטבע, והמושג אנושי יקבל משמעות אחרת. זה בהחלט מפחיד, ואולי נצטרך לבנות גם לעומק… ( מערות זו לא מספיק…למשל כמו שיטת הקבורה החדשה…). זה באמת מפחיד לחשוב על כך ועל מה שמחכה לנכדי נכדינו… איזה עולם מחכה להם ללא דבורים למשל, ללא ציוץ ציפורים בבוקר וללא צרצרים או יללת תנים בלילות… ללא מקום למשחקים , ושדות מרעה או פרחים יהיו סרט בדיוני בלבד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>