קינוחי קיץ – פנקוטה יוגורט עם לפתן ענבים וסירופ רימונים
אולי הענבים הסגולים, שמזכירים לנו מיני פירות יער של ארצות אירופה הקרות, יביאו לסוף הימים הלוהטים
פנקוטה ל-6 מנות:
400 גרם יוגורט צאן או בקר
50 גרם סוכר [3 כפות]
5 גרם ג'לטין [1/2 כף או עלה + קצת]
25 גרם מים [2 כפות או 5 כפיות]
לפתן ענבים וסירופ רימונים:
500 גרם ענבים מופרדים ושקופים
200 מ"ל יין אדום
100 גרם סוכר [1/2 כוס]
30 גרם רכז רימונים
אופן ההכנה:
1. משרים את הג'לטין במים כ-10 דקות. 2. מרככים מעל בין מארי ומוסיפים את הסוכר. 3. מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב. 4. מוזגים לכוסות פלסטיק חד פעמי עד כחצי הגובה
5. מקררים מספר שעות במקרר. 6. מכינים את הלפתן: מביאים לרתיחה את כל החומרים ומעבירים לאש קטנה. 7. מבשלים על אש קטנה מכוסה בעיגול נייר אפייה כמידת הסיר.
8. כאשר הענבים רכים מסירים מהאש ושומרים במקרר.
אופן הגשה: הופכים את הכוס, בעזרת סכין קטנה מחוררים בזהירות את תחתית הכוס, משחררים את הוואקום ומחלצים את הפנקוטה אל הצלחת. מוסיפים כף לפתן ענבים.
את השאר ניתן לשמור כשבוע במקרר ולהגיש כקינוח עם גלידה וניל.