הקבאב של שיתי
נכנסתי ל"אופטיקה שיתי" הידועה בחיפה, ויצאתי משם עם מתכון של קבאב מזרחי משובח. אז הנה גם אופטיקאי מומלץ וגפ מתכון לקבאב משובח - תאמינו לי, השילוב הזה לא נדיר בחיפה. והקבאב הזה? במשך יותר מ-50 שנים נקרא "הקבאב של שיתי", ואנשים מכל רחבי הארץ עמדו בתור באטליז של פרג' שיתי כדי לקנות את הקבאב המיוחד הזה.
אני משתף אתכם במתכון להכנת קילו קבאב.
א. 0.650 גרם בשר עגל טרי מנתח עסיסי
ב. 0.350 גרם בשר כבש שמן מאוד. אבל לא רק שומן כבש.
ג. בצל אחד גדול או שניים קטנים
ד. חבילת פטרוזיליה ממוצעת.
ה. תבלינים: מלח ופלפל שחור בלבד.
הוראות ההכנה
קוצצים את הבצל לקוביות דקות וקטנות מאוד בסכין שף חדה.
מקצצים את הפטרוזיליה לחתיכות קטנות מאוד באותה סכין.
מערבבים יחד ומוסיפים את הבשר לתערובת.
מוספים מלח ופלפל שחור, היזהרו לא להגזים בתבלינים.
מערבבים טוב טוב עד שמתקבלת עיסה אחידה ויפה.
על האש על גחלים, או במחבת פסים חמה, או פשוט בגריל.
בתיאבון!