"שִּׁירַת הָעֲשָׂבִים" של אילנה שדה – ארוחת ליל סדר טברייני כבר טעמתם?
"דַּע, כִּי כָל רוֹעֶה וְרוֹעֶה יֵשׁ לוֹ נִגּוּן מְיֻחָד לְפִי הָעֲשָׂבִים וּלְפִי הַמָּקוֹם [...] וּמִשִּׁירַת הָעֲשָׂבִים נַעֲשֶׂה נִגּוּן שֶׁל הָרוֹעֶה" (רבי נחמן מברסלב) – כך נולד קייטרינג משפחתי קטן ומיוחד "כשעיצוב וגורמה נפגשים".
משפחתי, משפחת חילווה הייתה בין 100 המשפחות הראשונות בטבריה. באתי מבית ספרדי, דור 11 בארץ, וכמו כל משפחה ספרדית, האוכל אצלנו היה מרכז החיים ומרכז התרבות. כך אצלנו וכך בסביבה: חיינו חיי שכנות טובה בינינו ועם שכנינו.
את הידיים ואת האהבה לעשייה ולבישול קיבלתי מאמא ומהבית. אמא שלי נתנה לכולם. והדבר הזה של בית עם אוכל ותובנות שבאות יחד עם האוכל – עבר כנראה גם אלי, וגם בבית שלי תמיד נאספים לחגיגות ולארוחות 40-30 איש. הדבר הזה – לתת חום ואהבה – בא מההורים ומלווה גם אותי.
לימים, כשראיתי שאנשים מאוד אוהבים את האוכל שלי, החלטתי להפוך את אהבתי לעסק. הצעתי לאנשים מאכלים לפי מתכונים ולאט לאט שמע הארוחות שאני מכינה עבר מפה לאוזן. החל מארוחות פרטיות קטנות, אירוע הפתעה בחיק הטבע, ועד 40-30 איש בחנוכת בית ואירועים בבתים, בגינות או סביב הבריכה ולא באולמות. מ"שף פרטי" ועד אירועים מעוצבים עם מלצרים.
העיקרון של הקייטרינג שלי הוא פשוט וקצר – אני קונה, מכינה וכך זה מגיע טרי ללקוחות ובהתאמה אישית למה שהלקוח רוצה. קצת יותר עבודה אבל המזמינים מרוצים. גם התפריט הוא אישי מותאם, היכרות קצרה והאירוע. אחרי בחירת התפריט, הארגון והניהול הם העיקר. הבישול נעשה במקום האירוע, אני מביאה הכול ולכך יש להכין את המטבח הביתי, וגם להחזיר אותו למצבו אחרי האירוע.הזמנה לחגים כרוכה במספר האנשים ומספר המנות. אני יוצרת ארוחה החל ממנה ראשונה ועד הקינוח, ארוחה לכל אדם ואדם.
למדתי לבד, הייתה לי מדריכה חובבת, אגי, שלה 170 ספרי בישול ואפייה. בישלתי ספר אחר ספר, ויצרתי מטעמים מותאמים ללקוחות. אין תפריט שחוזר על עצמו, אלא מותאם למזמין, לאירוע ולמקום. לדוגמה, כבד בסיידר תפוחים או בעלה אנדיב ; גספצ'יו קר; פירה שורשים; צלעות עגל; טארטלטים, ממולאים וקינוחים כיד המלך.
——————–
http://www.ilanasadde.co.il/ פייסבוק "כשעיצוב וגורמה נפגשים"
כאחת שטעמה ואוכלת קבוע את מאכליה של אילנה אני מצטרפת להמלצות החמות. האוכל פשוט נהדר, הגישה מלאת האהבה וידי הזהב יוצרים מטעמים מגרים וטעימים לחיך ובעיקר מיוחדים בטעמם הנהדר.
עלי והצליחי כי מגיע לך בהחלט לקבל מחמאות עבור העשייה שלך.
אדוה