עוגיות אמרטו, ללא קמח וגלוטן
עוגיות אמרטו
עוגייה קלאסית איטלקית פשוטה להכנה, סוג של מרציפן עם מעט ליקר אמרטו.
החומרים:
330 גרם מרציפן (רצוי 65% שקדים)
200 גרם סוכר
30 מ"ל ליקר אמרטו
אופן ההכנה (כ-50 עוגיות):
1. חותכים את המרציפן לחתיכות קטנות ושמים בקערת ערבוב גדולה. מוסיפים את הסוכר אל תוך המרציפן ומוסיפים את הליקר בשתיים שלוש פעמים עד שמתקבל כדור בצק.
2. בוזקים אבקת סוכר במקום קמח לרידוד הבצק, ומגלגלים בצורת נקניקיה ארוכה או שתיים בינוניות בקוטר של 2 ס"מ (כמו ניוקי).
3. חותכים לחתיכות באורך של 2 ס"מ. מגלגלים כל חתיכה לעיגול ומצפים כל עיגול באבקת סוכר.
4. מועכים כל כדור קצת בקצות האצבעות ומניחים את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים של 4 ס"מ ומשאירים כחצי שעה להתייבש מחוץ לתנור.
5. אופים כ-7 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות, עד שהעוגיות מגיעות לצבע חום על מנת שיישארו רכות מבפנים.
לאחר שהעוגיות מתקררות שומרים בקופסא אטומה.
————–