עוגת בננות מגוונת – בתוספת קינמון, אגוז מוסקט ואגוזי מלך
עוגת בננות בתוספת קינמון, אגוז מוסקט ואגוזי מלך היא תשובה נפלאה לכמה בננות שהבשילו או הבחילו אצלנו על השיש קצת יותר מדי…
אז במקרה שנשארתם עם כמה בננות בשלות יותר מדי, שכבר יש עליהן נקודת חומות אך בפנים הן עדיין לבנות – תעשו מהן עוגה בריאה עתירת קלוריות אך גם אשלגן
החומרים:
1 כוס שמן; 2/3 כוס סוכר; 3 ביצים; 1כוס קמח לבן, 1 כוס קמח מלא, 1/2 כוס קוואקר גס; 2 כפיות אבקת אפייה; 1 כפית קינמון; אגוז מוסקט מגורר; 3 כפות גרעיני דלעת ירוקים; 2 כפות חמוציות שלמות; 3 בננות בשלות מאוד חתוכות או מעוכות מעט; קורט מלח.
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי העוגה יחד: הקמח, הבננות, השמן, הביצים, הסוכר, אבקת האפייה וקורט מלח. לבחוש ביד או במעבד מזון אטי, ולהוסיף בערבוב עדין ביד את הגרעינים, החמוציות ובסוף את הקוואקר. רצוי לא להגזים בבחישה.
מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
מעבירים ל-2 תבניות משומנות ואופים עד להזהבה (קיסם שננעץ יוצא יבש) כ-40-45 דקות.
אפשר להוסיף מעל סירופ מייפל או סילן תמרים ללא תוספת סוכר.