צה"ל לא עובד אצל אף אחד או: מה לבת מצווש ולחיילי צה"ל המשרתים
צה"ל לא עובד אצל שום תורם. צה"ל משרת את המדינה. בומבסטי? אולי כי בישראל הצבא נלחם באמת ולא במשחק. הצבא משנה לחייליו את החיים, כדי לשמור על החיים – של מי שגר פה, חי כאן ובמיוחד משרת כאן בצבא.
תודה לח"כ אילן גילאון שחידד את הנושא שעלה לאחרונה בעיתונים: הצגה איננה תפקידו של הצבא, ואין זה נאה שהצבא יחרוג מתפקידו ויעשה למישהו הצגה. אין מקום להצגות בעד כל מחיר שבעולם. החיילים היו בבסיס כדי לברך את בעלות השמחה? אולי עכשיו ערב מלחמה הבנות החמודות יצביעו על החיילים ויגידו – הם היו בבת מצווש שלי, כאורחים?
הצגה?! כבר היינו בהצגה ובהפיכת החיילים ברגעי מלחמה לשחקנים בטלוויזיה. היה זה כאשר אילנה דיין "החדירה" את הכתב איתי אנגל אל שדה הקרב, והוא הצטרף לגדוד 931 של הנח"ל במלחמת לבנון השנייה ותיעד קרב לילי עם כוחות חיזבאללה.
אתם רציניים? הצגה? האם חיילי צה"ל הלוחמים בשדה הקרב נשאלו והסכימו לשמש כהצגה לאומה בזמן אמת יחד עם סיכון חייהם ושלמות גופם? מי שבניו היו בשטח לבנון במלחמה הנוראה ההיא לא היה מעז להפוך אותה לסרט 'הפלישה לנורמנדי'.
זה גם לא בריא לפסיכולוגיה הלאומית, שכועסת מאוד על ערבוב כספי הפנסיה הצבאית עם כספי אימון הלוחמים. מה, אתם באמת חושבים שהצבא יבטל אימונים ובשעת קרב יקרא למילואימניקים הבלתי מאומנים למלחמה? תקראו לפנסיונרים הצעירים בני 40+ כי גם המילואימניקים בערך בגיל הזה.
כמה שאני מתגעגע לנס חנוכה: שהשמן – שהוא בימינו הכסף – יספיק לשמונה צורכי מלחמה: 1. לאימונים, 2. לציוד צבאי ורפואי, 3. לכלי נשק ותדלוקם, 4. לתומכי הלחימה, 5. לאמצעים מודיעיניים, 6. לאוכל כי הצבא צועד על קיבתו, 7. לביגוד והנעלה ללוחמים, 8. לשכר למילואימניקים.
הלוואי שהארץ תשקוט ארבעים שנה! ככתוב בספר שופטים שלוש פעמים: "וַתִּשְׁקֹט הָאָרֶץ אַרְבָּעִים שָׁנָה".