120 שנה להולדתו של לוין קיפניס: האיש שכתב לילדי ישראל לאורך כל המאה העשרים

אולי תאהבו גם...

3 תגובות

  1. מאת דליה יפה:

    קראתי בעניין את הכתבה על לוין קיפניס, שחיברה אותי לזיכרון נערות ישן.
    לוין קיפניס היה מורה בסמינר לגננות ע'ש לוינסקי, מורה לנגרות היה, אבל גם נגרות הפכה אצלו לאומנות,אני זכיתי להיות אחת מתלמידותיו, זוכרת היטב את החרוזים המתגלגלים בפיו במהלך השעור, כהוראות עבודה, את דמותו המיוחדת ואפילו את היצירות שלנו בהדרכתו. אין ספק, מורים ומורות רבים היו לי במהלך שנות הלימודים. את קיפניס אני זוכרת כאחד הטובים והאהובים שהיו. יהי זכרו ברוך. דליה יפה ניר-דוד

  2. מאת ורד טוהר:

    דליה, תודה על שחלקת עמנו את הסיפור שלך. לוין קיפניס באמת החל ללמוד ציור בבצלאל אך לא סיים את לימודיו בשל פרוץ מלחמת העולם הראשונה. הוא גם אייר חלק מספריו. כנראה שתחומי מלאכת היד היו קרובים ללבו. אך בעיקר בולטת מתוך סיפורך אישיותו המלבבת.

  3. מאת מיכל שיש:

    אכן נוסטלגיה…והרי קוריוז חמוד, או כמו שסבתי, סבתא חיה, הייתה קוראת לזה – אניגדוטה…
    אמי גליה, בת התשעים פלוס, הייתה מספרת לילדיי בכל פעם שהקריאה ושרה להם את 'אליעזר והגזר', שבגן הילדים שלה המחיזו את יצירת המופת הזו, והיא שיחקה בתפקיד הסבתא…
    אתמול קיבלתי מבני הבכור סרטון קצר ובו שרה בתו הצעירה בת השנתיים, נכדתי גלי, את אותו שיר עצמו! גלי היא קרובת משפחה (מצד אמה) של לוין קיפניס ומשפחתו… ממש כמו הגלגול המומחז בשיר, גם אצלנו לא ניתקה השרשרת! תאמרו צירוף מקרים – לדעתי זה הרבה יותר מזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>