עוגת קוקוס נהדרת שמכין הגאדג'ט Yolkfish
עוגת קוקוס הומצאה, כמדומני, בקיבוץ השיתופי, שבו חילקו בחינם, במחסן שעל יד חדר האוכל – ביצים, קמח, מרגרינה וסוכר. ובמקום שוקולד משובח, השתמשו בקקאו "חופשי".
אז אם אתם מתכוננים לאפות עוגת קוקוס עתירת 7-6 ביצים, כל מילה על הפרדת ביצים מיותרת: Yolkfish הוא גאדג'ט, בצורה של "דג חלמון" מסיליקון, והוא מפריד את הביצים – הצהוב מן החלבון – בקלילות. בלחיצה ראשונה הוא ישאב את החלמון הצהוב מן החלבון שלם ונקי, לחיצה נוספת תטיל את החלמון לקערה השנייה. צפו בסרטון.
זאת ההזדמנות להמליץ על מתכון לעוגת קוקוס טעימה וקלה להכנה, כולם ילקקו את האצבעות. היא טובה שבעתיים בפסח, עם 4 כפות קמח מצה + 2 כפות קמח תפו"א [במקום הקמח]. בעוגה שלוש שכבות: הבסיס צהוב, מעליו שכבת שוקולד חום כהה, ומעליו השכבה הלבנה של הקצף עם הקוקוס.
החומרים: 6 ביצים גדולות מופרדות, 6 כפות קמח [או כפות 4 קמח מצה +2 קמח תפו"א], 6 כפות שמן, 6 כפות סוכר+ 1 כוס סוכר, 100 גרם שוקולד מריר, כוס וחצי קוקוס טחון, כפית אבקת אפייה, תמצית וניל.
אופן ההכנה:
הבצק: לערבב 6 חלמונים עם 6 כפות הסוכר, השמן ותמצית וניל. להוסיף את הקמח המנופה עם אבקת אפייה. לשטח על תבנית קפיצית מס' 26, ולאפות כ-12 דקות עד שהבצק מזהיב. להנמיך את חום התנור ל- 125 מעלות C
שכבת השוקולד: לגרד את השוקולד על מגררת או להמיס בתוספת מעט סילאן/ממרח תמרים ומעט מים – אפשר במיקרוגל. למרוח בעדינות על הבצק האפוי.
קצף הקוקוס: להקציף היטב את 6 החלבונים עם כוס הסוכר לרמת קצף קשיח, ולקפל פנימה בעדינות את הקוקוס. לשטח על שכבת השוקולד. להכניס לתנור ל-30 דקות ב-125 מעלות C.
בתיאבון!
שלום
אני מעוניינת להכין את העוגה.
אשמח לדעת מה חום התנור באפיית הבצק (לפני הנמכת החום ל 125 מעלות)?
האם אפשר להמיס את השוקולד עם מעט חלב (במקום הסילאן)?
תודה
הי לימור,
חום התנור הוא 180 מעלות כרגיל
צריך לראות שלא נשרף.
הורדת הטמפרטורה נועדה להבטיח שהקצף יתאפה במיוחד מבפנים.
אפשר להמיס את השוקולד עם חלב או חמאה
לאחרונה אני מערבבת ומוסיפה בזמן ההמסה גם כף גדושה של ממרח תמרים.
הרגשה של תוספת בריאה, אם כי גם שוקולד מריר נחשב לבריא.
בהצלחה!