עוגה מנצחת לשבועות מבצק שמרים בניחוח חמאה, גבינת ריקוטה וחמוציות – מפנקסו של השף קונדיטור ענר צלאל
עוגה מנצחת לשבועות מבצק שמרים עשיר בניחוח חמאה עם מילוי קליל של גבינת ריקוטה וחמוציות – גם לארוחה סביב השולחן החגיגי וגם על הדשא אחרי טקס הבאת הביכורים לתפארת חקלאות ישראל.
הכמות לשתי עוגות2 כוסות קמח + כף גדושה קמח, כפית מלח, 2 כפות + 1 כפית סוכר, שמרים יבשים 5 ג' או 10 ג' שמרים טריים, 3 ביצים גדולות, חמאה 150 ג' בטמפ' החדר חתוכה לקוביות.
למלית ריקוטה חמוציות50 ג' חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר, 300 ג' ריקוטה, 6 כפות אבקת סוכר, 1 חלמון, כפית גדושה קורנפלור, 100 ג' חמוציות קצוצות, 1/2 כפית תמצית וניל.
סירופ סוכר – חצי כוס מים + חצי כוס סוכר הכנת הבצק :1. בקערת המערבל מניחים את הקמח, המלח הסוכר והשמרים, מוודאים שהשמרים לא נוגעים במלח או בסוכר. מערבבים כ-15 שניות בעזרת וו לישה.
2. מוסיפים את הביצים ולשים במהירות נמוכה כ-4-3 דקות עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה ולשים במהירות בינונית כ-10 דקות, עד לקבלת בצק מבריק וחלק.
4. צרים מהבצק צורת כדור בעזרת מעט קמח, מניחים בקערה, מכסים בשקית ניילון ומניחים ללילה במקרר.
הכנת המלית:1. מניחים את החמאה בקערת ערבוב ומרככים קלות בעזרת כף עץ.
2. מוסיפים את הריקוטה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את החלמון ומערבבים קלות.
4. בוזקים מעל דרך מסננת את הקורנפלור, ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
הכנת הסירופ:1. מביאים לרתיחה את הסוכר והמים לפני הכנסת העוגה לאפייה.
הרכבת העוגה:מוציאים את הבצק מן המקרר ומחלקים לשני כדורים, מרדדים כל כדור למלבן באורך התבנית ובגובה כ-3 מ"מ. מחלקים את המלית ל-2, ומורחים על כל עלה. מפזרים מעל את החמוציות הקצוצות וגוללים את העלה. חותכים את הגליל לאורכו באמצע, וקולעים צמה. מניחים בתבנית להתפחה כשעה –שעה וחצי מכוסה בניילון עד להתפחה. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30-25 דקות.
כשהעוגה יוצאת מן התנור מברישים בסירופ החם. מצננים בתוך התבנית ומגישים.