עוגת קוקוס מהודרת – לפסח בקלי קלות
אין כמו עוגת קוקוס בקצף חלבונים מוזהב – כל השנה ובמיוחד בשבוע הפסח. זאת עוגה שמאוד קלה להכנה, היא מתוקה ונימוחה בפה בקלילות, ממש נמסה כשהיא מלווה בטעם שוקולד ותמרים.
החומרים: 6 ביצים גדולות מופרדות, 4 כפות קמח מצה טחון דק או מנופה + 2 כפות קמח תפוחי אדמה, 6 כפות שמן, 6 כפות סוכר + 1 כוס סוכר, 100 גרם שוקולד מריר, כוס וחצי קוקוס טחון, 1/2 כפית אבקת אפייה, תמצית וניל.
אופן ההכנה:
הבצק: לערבב 6 חלמונים עם 6 כפות הסוכר, השמן ותמצית וניל. להוסיף את הקמחים עם אבקת האפייה. לשטח על תבנית קפיצית מס' 26, ולהכניס לתנור בחום של ° 150. לאפות כ-12 דקות עד שהבצק מזהיב.
שכבת השוקולד: לגרד את השוקולד על מגררת או להמיס בתוספת ממרח תמרים ומעט מים [אפשר במיקרוגל] ולמרוח בעדינות על הבצק האפוי.
קצף הקוקוס: להקציף היטב את 6 החלבונים עם כוס הסוכר לרמת קצף קשיח, ולקפל פנימה בעדינות את הקוקוס. לשטח את הקצף עם הקוקוס על שכבת השוקולד. להכניס לתנור ל-30 דקות ב- ° 125 או עד שמזהיב קלות.