ליל סדר טבעוני – חוגגים על טהרת הצומח
טבעונים, צמחונים ובני משפחותיהם מוזמנים להתנסות במתכונים טעימים וחגיגיים, שיפארו את שולחן החג
מאז פרוץ המגמה הטבעונית לחיינו (ולחיי הפרטיים) והשגשוג המהיר שלה בישראל, קשה למצוא שולחן חג שאין בו לפחות נציג טבעוני אחד, עוד אחד צמחוני ואולי כמה כאלה שכבר החלו להפחית צריכה של בשר, חלב וביצים, ומעדיפים להימנע מהם ככל הניתן גם בערב פסח. נכון שכל השנים הורגלנו לדבוק בתפריט המסורתי, שלא בדיוק עונה על הצרכים הטבעוניים, ולפעמים השינויים שעוברים על בני המשפחה נתפסים כמטלה לא פשוטה. אני מציעה להתייחס לשינוי בתמהיל המשפחתי ובבחירות התזונתיות של האורחים השונים כאל הזדמנות לרענן את התפריט הקבוע, להחליף את המנות מן החי במנות על טהרת הצומח, ולחגוג את חג החירות סביב שפע מאכלים צבעוניים, טעימים וחגיגיים, כך שאף אחד לא יקופח וכולם יהנו מחדוות החג, האכילה והישיבה המשותפת.
נטיית הלב האישית שלי היא לא לנסות לשחזר בכל מחיר את הטעמים והמרקמים של המנות שכבר אינני אוכלת, אך מי שירצה יוכל די בקלות למצוא מתכונים ברשת לכל המנות המוכרות – מקניידלעך ועד "גפילטע פיש" – בגרסאות טבעוניות מוצלחות. למי שמוכנים להתנסות בארוחה קצת אחרת, אני ממליצה לזנוח את החיקויים ולפתוח את דלתות המטבח למתכונים חדשים, מגוונים ומשמחים, שעושים כבוד לחג האביב. במקום מרק העוף המסורתי אפשר להכין מרק ירקות עשיר וקלאסי, אבל אפשר גם לגוון ולהפתיע עם מרק אפונה ושום ירוק, שכולו הלל לתוצרת האדמה העונתית.
במקום צלי הבשר הקבוע, אני מגישה לשולחן דלוריות שלמות צלויות בתבלינים על מצע אורז ריחני - 'רוסט דלורית בתבלינים ותפוזים על אורז מלא'. את הכבד הקצוץ המוכר אפשר להחליף בממרח קטיפתי של עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל, ולקינוח להציע מגוון של מתוקים – כמו מוס שוקולד מפנק, עוגת גזר עסיסית וגם כדורי מרציפן ביתי לימוניים.
אין סוף לרעיונות ולגיוונים, וככל שירבו בהם הירקות העונתיים והשפע שמעניק לנו הטבע, כך ייהנו מהם האורחים כולם. ואני אומרת את זה מתוך ניסיון – בכל חג שבו הגשתי מנות טבעוניות, באורח פלא הן היו הראשונות להיעלם מהשולחן.
באתר טבעוניות נהנות יותר תוכלו למצוא שפע של מתכונים לפסח
————————–
אוֹרי שביט מבשלת את האתר הטבעוני הכי טעים ברשת טבעוניות נהנות יותר ובו המון מתכונים טבעוניים נפלאים http://vegansontop.co.il/