תערוכת טקסטיל "רעב למתוק" של איתמר שגיא
תערוכת טקסטיל 'רָעַב למתוק' מציג מעצב הטקסטיל והאמן איתמר שגיא במרכז האקדמי ויצו חיפה. העבודות נוצרו ב-2016 במיוחד עבור מרחב הגלריה, והטקסטילים נאספו מהבוידם של משפחה וחברים בפייסבוק. פריטי לבוש, מצעים ושאר טקסטילים עברו תהליך של פירוק והרכבה מחדש. התקבל עושר צבעוני, שנראה לצופה מתוק למדי, אך רק למראית עין.
[התערוכה הסתיימה] פתיחה: 9.10.16 נעילה: 9.11.16 בגלריה של המרכז האקדמי ויצו חיפה הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה. בימים א'- ה' 10.00-18.00; שישי וערב חג 10:00- 14:00; צילום: קובי דונר
איתמר שגיא, הוא מעצב טקסטיל ואמן רקמה, שעוסק כבר שנים ב 'רקמה ישראלית חדשה', ומנחה במחלקה לעיצוב אופנה בויצו חיפה את הקורס 'מרקמים אישיים'. הוא שואף לחדד את אמנות הרקמה ולפתח שפת ביטוי אישית ליצירת סיפור כשלהו, לעומת הדגמים המסורתיים ורקמת העמים, לשם הסטת הרקמה מקישוט גרידא אל הבעה עמוקה ואישית, כזרם ישראלי תרבותי חדש. שגיא גם יוצר פריטי טקסטיל רקומים בהזמנה אישית, ולאחרונה רקם מעיל ספר תורה עבור תצוגת הקבע החדשה של בית התפוצות.
במכלול העבודות "רעב למתוק" האמן מתרחק מעבודת המחט הפרטנית, הקטנטנה, ומרחיבה בכמות ובשטח. הענפים ועלי הבד ("יהודי נודד"), נוכחים בעבודותיו של שגיא בשנים האחרונות כמיצגי הנדודים בחייו ובתולדות משפחתו. גם נייר אדריכלים משומש משמש כאן חומר גלם שמסמל עוגן, בית ושלווה. הוא עוסק בחלומות על אהבה והורות, ואלה באים לידי ביטוי באוסף העבודות ובפתקי שיר שנוספים עליהן.
העבודות המרכזיות, מפל יהודי נודד, עץ יהודי נודד, הורכבו בָּגלריה עצמה מענפים ומעלי בד. כ-22000 עלים נגזרו ונתפרו אל יותר מקילומטר של ענפים (=רצועות) מבד, כמִחזור פריטי טקסטיל. עוד בתערוכה: תנומת יין וינג – כיסוי מיטה ענק, (5.50 x6.60 מ') בחיבורי טלאים של טקסטיל ממוחזר ורישום רקום של שתי דמויות, ומקבץ הקיר מתי תורי –אוסף עבודות אקריליק על תבניות ולוח עץ, עם רישום (כלים בכיור) ומדף עדר פרות חלב הנאספות לאורך שנים בשוקי פשפשים.
————