פאדג` ודי! הממתק האולטימטיבי האסור ביותר, והקל ביותר להכנה…
מקור המילה באנגלית fudge – חמקמק, משתמט, מתרשל, כלאחר יד.
מה יכול להיות טוב מזה? ממתק חסר אחריות, נטול בריאות, 12 דקות והוא כאן, משתלט על השולחן בטעמו ולא בצבעיו.
זאת ועוד, הפאדג' יכול לכהן בקלות כממתק האסור ביותר, ממתק רֵיק מחלבונים/ויטמינים/מינרלים וזה עוד בימינו עתירי המלצות הבריאות שמצווים עלינו השכם והערב לא חלב ומוצריו לא שומן מן החי לא סוכר ובטח לא הכול יחד – קריוס ובקטוס, זוכרים? בריאות השיניים.
תחת הססמה "מַיִם גְנוּבִים יִמְתָּקוּ" – תכינו לעצמכם בזריזות את הפאדג', ומטעמי מצפון – תוסיפו לו 1/2 כוס של בריאוּת מזרעים ואגוזים כתושים גס או חמוציות עתירות נוגדי חימצון… אחרי שהפאדג' מוכן שִברו אותו לחתיכות קטנות ופרועות, ותהיה לכם Five O'clock Tea משובחת באווירה אנגלית אלגנטית.
אז הנה המתכון הפשוט והבסיסי להכנת פאדג' במיקרוגל – עיקרו הרתחת חלב, חמאה וסוכר לטמפרטורת ° 160°-120 צלזיוס. בסוף אפשר להוסיף לחטא הקדמון גם חפיסת שוקולד חלב.
2 כוסות סוכר או כוס ו- 3/4 אבקת סוכר
קופסא אחת של חלב משומר
25 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
כף חומץ תפוחים בהיר (אפשר לוותר)
לשים את כל החומרים בכלי גדול עמיד ומתאים למקרוגל, ללא המכסה. לבשל על חום גבוה כשתי דקות – ולבחוש. לבשל עוד כ-10 דקות על חום גבוה או שלב אחד פחות – ולהשגיח שלא יגלוש.
אופציה: להוסיף חפיסת שוקולד חלב ולבחוש.
למזוג בזריזות לכלי שטוח ולנער קלות כמו שעושים שוקולטרים.
כאמור ניתן לערבב בפנים 1/2 כוס שקדים/אגוזים קצוצים, חמוציות, זרעי דלעת וכדומה.
בתיאבון!