מסורת! מסורת! עוגת דבש עם תפוחים ואגוזים ובירה שחורה
החומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק
4 ביצים, כוס סוכר (200 גרם), כוס שמן קנולה (200 מ"ל), כוס דבש (360 גרם), כוס בירה שחורה (240 מ"ל), 2 תפוחים בינוניים, מגוררים גס, 3 כוסות קמח (420 גרם), שקית אבקת אפיה(10 גרם), קורט מלח, כפית קינמון טחון, חצי כפית ציפורן טחון, רבע כפית אגוז מוסקט מגורר, לציפוי: חצי כוס (50 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
1. החומרים הרטובים תחילה – לשים את הביצים השלמות עם הסוכר בקערה ולהקציף במטרפה או במיקסר עד לקבלת תערובת בהירה. להוסיף את השמן, הדבש והבירה השחורה ולערבב היטב. להוסיף את התפוחים ולבחוש.
2. בקערה נפרדת לנפות את הקמח עם אבקת האפייה והמלח. להוסיף לקערת החומרים הרטובים ולערבב היטב. להוסיף את התבלינים ולערבב, לתת לקערה לעמוד בטמפרטורת החדר כ-15 דקות.
3. לחמם תנור לחום בינוני (170 מעלות). לשמן את התבניות, רצוי לרפד אותן בנייר אפייה.
4. לערבב את העיסה שבקערה פעם נוספת ולצקת לשתי תבניות אינגליש קייק, לפזר את האגוזים למעלה. לאפות כ-25 דקות ב-170 מעלות ואז עוד כ-20-30 דקות ב-160 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז יצא נקי.
לעוגות הדבש של סבתא חיה עם טוויסט המאה ה-21 לחצו כאן
שנה טובה ומתוקה!