בכל שנה בחורף עצי התפוז הסיני – לראותם בלבד? או ריבה משובָּחָה
שוב זוהרים בשמש העצים עם הנקודות הכתומות – התפוז הסיני במידת נגיסה, שוב הגינות והמרפסות מנוקדות בצהוב-כתום, ושוב רואים שרוב העצים נשארים מלאים פרי. איש לא קוטף את הקומקווט הרענן למרות יתרונותיו הבריאותיים כפרי הדר – סידן, ויטמין C, מגנזיום, ברזל, אשלגן וזרחן.
מה קורה? האם זהו אפקט הכוסברא? כלומר, או שאוהבים או שלא? אין בזה קצת, לא כמעט ולא לפעמים. גם אי אפשר לשכנע: מי שלא אוהב – לא יאכל, ומי שאוהב – יזלול עד אינסוף.
אמנם יש בשלנים שמנסים ומוסיפים כוסברא גם למאכלים שלא מקובל. למשל טחינה עם כוסברא במקום פטרוזיליה קצוצה, או כוסברא עם אורז מתובל בכורכום. אבל עדיין – מי שמוכן לטעום – יעדיף כוסברא בקציצות, במרק ירקות ובמיני תבשילים מזרחיים.
הקומקווט לעומת זאת הוא פרי מתוק-מר ונפלא, למי שאוהב אותו, כמוני. הכי כיף וטעים זה לקטוף אותו ישר מן העץ, כשהפרי בשל, צהוב ומבריק. אם העץ מלא פירות, והעונה כידוע קצרה ולא ניתן לשומרם במקרר לזמן ארוך – אפשר לעשות ממנו מעדן ריבה.
מתכון לריבת קומקווט אפשר לעשות את הריבה מפירות קומקווט שלמים, ואז יש לנקב את הקליפה במזלג. אפשר לחתוך את הפירות לפרוסות עגולות, או לשני חצאים, ולהשאיר את הגרעינים או להוציאם. בכל צורה שנבחרה יש לשים את הפרי בסיר מלא מים ולהביא לרתיחה, להחליף את המים ושוב שתיים-שלוש פעמים לשם הוצאת המרירות מן הקליפה.
לשים בסיר ריק וגדול: 1 ק"ג קומקווט, 600 גר' סוכר, 1/2 כוס מיץ תפוזים, מיץ מלימון עסיסי, אפשר להוסיף מעט שורש גינג'ר או חתיכת גינג'ר מסוכר.
לבשל על אש קטנה עד שהסוכר מסמיך, במדחום סוכר - c° 115 – הנקודה שנקראת SOFT BALL. כדי לקבל ריבה סמיכה יותר אפשר להוסיף בבישול קוביות קטנות של תפוח עץ חמצמץ מקולף.