פינוקי קיץ – אפרסקים מבושלים בקרם אנגלייז
פירות העונה הרעננים על צבעוניותם וגווניהם הם המפתים הגדולים להכנת קינוח מרענן וקל. אז בואו נשכח לרגע את הסוכר הלבן – שלפי האנציקלופדיה החדשה של אוקספורד לסוכר ולדברי מתיקה הוא אחד מחומרי הגלם והריפוי הבראשיתיים - שאי אפשר אתו וגם לא בלעדיו.
מרכיבים ל-6 מנות:
5-6 אפרסקים חתוכים לחצאים ללא הגלעין
450 גרם סוכר [כ-2 כוסות]
מיץ מ- 6 לימונים
3 כפיות של תמצית וניל או 2 מקלות וניל
מומלץ להוסיף 2 כוסות יין לבן
קרם אינגלייז
125 גרם שמנת [1/2 מיכל קטן] או חלב סויה או קרם קוקוס.
125 גרם חלב [חצי כוס]
50 גרם סוכר [3 כפות]
50 גרם חלמון [2 חלמונים גדולים]
תוספת מתאימה להגשה - פטל אדום, פיסטוק גרוס או אגוז אחר
לחלופין – גלידה וניל על האפרסקים עם התוספות העונתיות.
אופן ההכנה:
1. מכניסים לסיר את חצאי הפרי מונחים בשכבה אחת עם שאר המרכיבים.
2. מכסים במים עד 1 ס"מ מעל גובה הפרי.
3. גוזרים עיגול של נייר אפייה כגודל הסיר ומכסים, מביאים לרתיחה ומחלישים את האש.
4. מבשלים עד שהפרי חצי רך ומשאירים להתקרר בסיר.
קרם אנגלייז: מביאים לרתיחה בסיר קטן את השמנת, החלב ומחצית כמות הסוכר. במקביל טורפים את החלמונים עם המחצית השנייה של הסוכר.
כשהחלב רותח, מורידים מהאש, מבצעים השוואת טמפרטורות עם הביצים, ומחזירים לסיר.
מבשלים על אש קטנה עד הסמכה (במדחום כ-2 דקות ב- 86ºc ) ומסננים מיד לביין-מארי של קרח (קערה שקועה בתוך סיר עם קרח).
מעבירים למקרר את הקרם (נשמר כיומיים).
מגישים על צלחת או ליפתנייה, מניחים בתחתית קרם אנגלז ומעל זה את האפרסק בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט גם במעט פיסטוק או פטל. אם מעדיפים גלידה שמים אותה מעל האפרסקים.