אני אוהבת ימי הולדת, עוגות שוקולד ודברים טובים
אין כמו עוגת השוקולד של סבתא, במיוחד ביומולדת עם שקיות ודברים טובים, המון מתנות, אהבה ונישוקים, כשסביבה מיליון ממתקים א ס ו ר י ם: סוכריות חמוצות עטופות בצלופן מגולגל, סוכריות תרנגול אדומות על מקל, מטבעות שוקולד בכל הגדלים, סוכריות גומי צבעוניות, ואף לא ממתק מלוח אחד. פעם זה היה אחרת – הייתה זאת תקופה שלשכב על הדשא על יד הברכה ולהשתזף שעות בשמש היה הדבר הכי בריא בעולם, וכל הממתקים היו מ ו ת ר י ם.
אז הנה המתכון לעוגה הקלאסית הנפלאה:
החומרים:
3/4 כוס חלב, 2 כוסות סוכר, כוס וחצי קמח, חבילה אחת מרגרינה, שקית אבקת אפייה, 6 ביצים מופרדות, 1/2 כוס קקאו, קורט מלח.
אופן ההכנה:
לערבב בסיר קטן את החלב, הסוכר והקקאו ולהביא לרתיחה.
להרחיק מן האש, ולהוסיף תוך כדי בחישה את המרגרינה וחלמוני הביצים.
לבחוש היטב ולהוריד 3/4 כוס מן הבלילה – עבור הציפוי.
לנפות את הקמח עם אבקת האפייה,
להוסיף את שאר הבלילה אל קערת הקמח המנופה.
להקציף את החלבונים, ולהוסיפם תוך 'קיפול' עדין לקערה.
לסיום – קורט מלח, ולתנור ב-°150 ל-50 דקות.
אחרי שהעוגה התקררה מורחים מעליה את 3/4 כוס הקרם שהשארנו לציפוי.
מזל טוב!