לאן הערב? "להציל את נטע" – רצף סיפורים ישראליים
להציל את נטע הוא סרט ישראלי מתוחכם הבנוי מסיפורים נפרדים הפרושים על פני שנה שלמה: לחצו כאן לצפייה בטריילר
סיפורה של דליה, קצינה ואם חד הורית, סיפורה של רותי, שנמצאת בזוגיות עם בת זוג ורצונן בילד, מירי, שהיא העוזרת בביתה של דליה, נשואה ואם לשניים, הנמצאת על פתחו של משבר זוגי- משפחתי, ושרון, אם חד-הורית, מעצבת פנים שחזרה לקיבוץ בשל מות אמה.
מספר קשרים נוצרים בין הסיפורים השונים למרות הסתייגותו של הבמאי ניר ברגמן שטוען שלא.
מובן שנטע הוא החוליה המקשרת. הוא פוגש את ארבע הנשים הללו כשהוא נמצא במצב משברי, וכל מפגש מאפשר הצצה לעולמו. דליה הקצינה פוטרת אותו משירות מילואים משום שהיא מבינה את מצוקתו. רותי, נגנית הצ'לו מנסה להתקרב אליו ונדחית. מירי זועקת לעברו קריאת הצלה כאשר היא מבחינה בו מטפס על צוק מסוכן, ושרון פוגשת אותו בתום השנה לאחר שהוא השיל מעליו מספר קילוגרמים, גילח את הזקן, ואנו פוגשים אדם רגיש, פחות תימהוני, שסיפור חייו נוגע.
כל הנשים נמצאות במסגרת המתגלה כ"משפחה אחרת", במצב משברי הנובע מקושי בתקשורת ברמה זו או אחרת. שאלת ההורות בכלל והאימהות בפרט, והאחריות הנלוות אליהן עוברת כחוט השני לאורכם של כל הסיפורים.
הסרט מבוסס על טיוטה לספר של רמי בר גיל "ברזל", וישנם הבדלים מהותיים בין הספר לסרט. מכיוון שהסרט צולם במשך שנה שלמה, הדבר איפשר פחות לחץ, לכל סצנה יש סגנון משלה, עונה משלה ושחקנים אחרים.
בין סיפור לסיפור מופיע מוטיב השובך, שהוא דימוי של בית תלוי באוויר מעל לשדה חיטה. גם השיר של איתמר רוטשילד ונועם רותם המופיע באמצע הסרט ובסופו, מתקשר לאמירה שכולם זקוקים לעזרה וניתן למצוא אותה בדרך.
נטע המחפש לשוב לבנו עובר מעין מסע.
הסצנה המסיימת בתיאטרון שבה נפגשו את כל הדמויות בקהל לא אמינה. בסרט כל כך איטי, מאופק, מרומז, שדורש מן הצופים קשב רב, ואולי צפייה נוספת, הבחירה בסיום של "הפי אנד" היא שגויה ומפתיעה.
הסרט מעניין. הוא אחר. הוא דורש השקעה. והתוצאה היא סרט שבעיני מאוד מתחכם, ואולי יותר מדי.
במאי: ניר ברגמן (כנפיים שבורות, יונה)
שחקנים: בני אבני (נטע), רותם אבוהב, עירית קפלן, נעמה ארלקי, נטע ריסקין.
————————————-
על סרטים נוספים ומשמעותם לחצו כאן
ענת אור שפרן – חוויה מהסרטים – הרצאות קולנוע שנוגעות בחיים
https://www.facebook.com/anatiorsh/?fref=ts