בְּרֵיכָה רֵיקָה Empty Pool – תערוכת אמני הגרפיטי במרכז האקדמי ויצ"ו חיפה – מסיבת פתיחה!
חיפה על המפה : התערוכה Empty Pool מפגישה לראשונה קבוצה של ארבעה ציירי רחוב צעירים המתגוררים ופעילים בעיקר במרחב האורבני של העיר חיפה. הארבעה: Erezoo, Zivink, Swan Mashiah – המכונים גם ציירי רחוב – הם מעצבים, אמנים פלסטיים וציירי גרפיטי פעילים אשר מכירים זה את זה מזירת הציור האורבני וממיזמי-חוץ שונים.
התערוכה ומסיבת הפתיחה: במרכז האקדמי ויצו חיפה. ביום חמישי, 29.11.18 בשעה 20.00 מועדי התערוכה: 31.12.18 – 29.11.18 אוצרת: ענת גטניו
בתערוכה יתייחסו האמנים לחלל הגלריה וישלבו בין ציור ישיר על הקירות לטכניקות רחוב אחרות.
השם, Empty Pool (בריכה ריקה) מייצג את המרחב העירוני שבו פועלים האמנים – מקומות עזובים ונטושים שפעם שקקו חיים. השם מתייחס לבריכה קונקרטית שממוקמת בהדר הכרמל ומייצגת מצב אורבני כזה – תחושת היעדר והתפוגגות החיוניות שבאה לידי ביטוי בפעולת ריקון המים שהם מקור החיים. בחירת שם התערוכה "בריכה ריקה" מצביע גם על מהות העשייה של ציירי הגרפיטי – להפיח חיים במקומות דוממים ונעזבים.
האמנים הוזמנו במיוחד כדי לפעול בגלריה המציגה בקביעות אמנות ועיצוב. לא הייתה זו כוונה "להכניס את הרחוב לתוך הגלריה" או "למסד את ציור הגרילה המחתרתי והלא-חוקי". אלא להציג ציור קיר דינמי, צעיר ואורבני על גבי הקירות הניצבים בלב בנין תוסס של מכללה לעיצוב, שעניינה תרבות חזותית על כל גווניה.
טשטוש הגבולות שבין הרחוב לממסד מתרחש כבר כמה עשורים, כשאמנים שהחלו דרכם ברחוב חצו את הקווים לתוך חללים ממוסדים ו"לגיטימיים". גם אמנות הרחוב עברה בשנים האחרונות מיסוד בדמות פסטיבלים לאמנות-רחוב או פרויקטים שונים המתוכננים על ידי גורמים רשמיים. ראו גם גרפיטי כאמנות חינמית