עוגת פרג ותפוחים או קפקייקס לפסח
עוגת פרג ותפוחים זאת עוגה אירופאית, חמצמצה ומרעננת. ניתן לאפותה בתבניות אינגליש קייק או בצורה של קאפקייקס. במילים אחרות, זבמקור זאת עוגה ללא קמח, ולא עוגה שהוסבה לימי הפסח.
המרכיבים:
240 גרם חמאה [1 כוס]; 240 גרם אבקת סוכר [2 כוסות]; 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים; גרידה מלימון אחד; 200 גרם שקד מולבן טחון; 200 גרם פרג שלם; 70 גרם קורנפלור [7 כפות]; קורט מלח; 3 תפוחי עץ גרנד סמית בגודל בינוני; מיץ מלימון אחד; 100 גרם סוכר [1/2 כוס]
לקרם ולהגשה:
1 גביע שמנת חמוצה 1 מיכל שמנת מתוקה 1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת המיקסר חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר ומקרימים בעזרת וו גיטרה. מוסיפים את החלמונים בשלוש פעמים ואת גרידת הלימון והמלח. 2. מקלפים את התפוחים, מגררים אותם תוך ערבוב עם מיץ הלימון כדי למנוע השחרתם. 3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף גמיש, שמים בצד. 4. סוחטים את גרידת התפוחים, מערבבים עם תערובת החמאה והשקדים. מוסיפים את הפרג והקורנפלור, ובסוף את קציפת החלבונים בשלוש פעמים. 5. אפשר לאפות את עוגת הבתבניות אינגליש קייק או בתור קאפקייקס. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. מצננים לגמרי (אפשר להקפיא בשלב זה בכלי אטום כחודש ימים).
להגשה:
מקציפים את כל מרכיבי הקרם עד שמצהיב. מצננים ומניחים על כל עוגה בנפרד.
תתרווחו ותיהנו בימי הפסח וגם לאחריו. מועדים לשמחה!