עוגת ריקוטה תפוז עם קרם פיסטוק ותות שדה, ללא קמח או גלוטן
עוגת ריקוטה תפוז עם קרם פיסטוק היא למעה בסיס של עוגת גבינה שעליה מזלפים קרם פיסטוק מעוטר בפרי העונה (כרגע תות שדה)
החומרים:
90 גרם חמאה, 90 גרם שקדים טחונים, 60 גרם סוכר (4 כפות), חלמון, 3 כפות מיץ תפוזים,
גרידה מתפוז אחד, 2 כפיות קורנפלור, 140 גרם ריקוטה, 2 חלבונים, 30 גרם סוכר (2 כפות)
לקרם פיסטוק:
160 מ"ל שמנת מתוקה (2/3 כוס)
75 גרם שוקולד לבן (3/4 חפיסה)
100 גרם תמצית פיסטוק
אופן ההכנה:
במעבד מזון עם וו גיטרה מקרימים היטב את החמאה, השקדים הטחונים והסוכר. מוסיפים את החלמון, את מיץ התפוזים וגרידת התפוז. מוסיפים את הקורנפלור המסונן ואת גבינת הריקוטה בפירורים קטנטנים (אפשר להעביר גם במסננת).
מקציפים את החלבון והסוכר לקצף רך וגמיש ומקפלים פנימה. מעבירים לתבניות של קאפקייק'ס. מחממים מראש תנור ל- 170 מעלות ומכניסים את התבנית למשך 20-15 דקות עד שמזהיב וכשסכין יוצאת יבשה וללא פירורים.
לאחר שמתקרר שומרים במקרר. העוגה נשמרת יומיים וגם ניתנת גם להקפאה עד שבועיים.
לקרם הפיסטוק: קוצצים את השוקולד הלבן ומוסיפים לתמצית הפיסטוק. בסיר קטן מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד. טוחנים עם מוט בלנדר (מבלי להכניס אויר) עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקרר לפחות ל-8 שעות. לפני הרכבת העוגה מקציפים קלות עד לקבלת פסגות רכות. לסיום מעבירים את קרם הפיסטוק לשקית זילוף עם פיית כוכב ומעטרים את העוגה. מניחים במרכז מעט תות או פרי טרי.